Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Det ska kosta att spela med pensionspengarna
 • enarmade_banditer Jag måste vara korkad, jag kan inte förstå varför den senaste pensionsuppgörelsen är så bra för oss. Med min begränsade fattningsförmåga går jag omkring och tror att den har ett enda syfte, att sänka statens utgifter.

  Varför är det bra med att vi ska spela med en del av våra pensionspengar? När det nya pensionssystemet infördes talades bland annat om stabilitet, men jag ser bara instabilitet. Pensionerna kommer ju att sänkas när finanskrisen gör att den så kallade bromsen slår till. Så kan det gå när man är lite korkad. Men det är tur att våra politiker har bättre förståndsgåvor, åtminstone de som står bakom pensionsuppgörelsen, de borgerliga partierna och Socialdemokraterna.

  Det senaste beskedet är att det framöver ska kosta att spela med sina pensionspengar. I framtiden ska det kosta pengar att byta PPM-fond. Det har de fem partierna i Pensionsgruppen enats om, skriver Riksdag & Departement

  En rapport från Premiepensionsmyndigheten har visat att det bara är en tiondel av PPM-spararna som byter fond, några av dem upp till 45 gånger på ett år. Men alla får vara med och betala de kostnader som fondbyten orsakar.

  Var det meningen att vi bara skulle spela lite lagom med pensionen? Undrar hur det blir för oss som inte spelar alls, kommer vi att få en bonus?

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:00

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.