Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Tillåtna och otillåtna hälsopåståenden om livsmedel
 • Nu har EU publicerat den första listan med godkända och icke godkända hälsopåståenden om livsmedel, berättar Livsmedelsverket i ett pressmeddelande.

  Otillåtet blir exempelvis att påstå att livsmedel med långkedjiga omega-3-fettsyror bidrar till bättre syn, ökad tankeförmåga och andra effekter hos barn. Tillåtet blir bland annat vissa påståenden om att steroler och stanoler sänker kolesterolnivåerna i blodet.

  EU-kommissionens beslut innefattar sju godkännanden och 16 icke-godkännanden. Besluten träder i kraft den 10 november 2009, enligt Livsmedelsverket.

  Här i Sverige har vi varit förskonade från de värsta avarterna av hälsopåståenden. Det beror delvis på att Livsmedelsbranschen har haft egna regler och idkat självsanering, men övertramp har förekommit.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:27

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.