Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Tandläkare dömer ut munskölj
 • Dålig andedräkt har alltid varit ett bra försäljningsargument, för vem vill ha det? Jag kommer ihåg en gammal reklamkampanj på samma tema, då från en tandkrämstillverkare, med en slogan som löd ”Tala med din tandläkare om saken”.

  På sistone har vi överösts med reklam för munskölj, med samma argument. Men tandläkare anser att god tandborstning är ett bättre medel för bra munhygien, läser jag i GP. Och vi ska använda fluortandkräm.

  Fluor är universallösningen för den som vill undvika hål i tänderna. Samt noggrann tandborstning för att städa bort bakterier och få en frisk andedräkt. Det hävdar Ulla Moberg Sköld, övertandläkare på Folktandvården i Västra Götaland.

  – Munsköljmedel kan aldrig ersätta tandborstning med fluortandkräm, fastslår hon för GP.

  Att ersätta tandborstning med munskölj är helt förkastligt, menar alltså tandläkarna och har du dålig andedräkt bör anledningen utredas. Tala med din tandläkare om saken!

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:49

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.