Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nu är det tid att köpa sommarhus
  • Fynda sommarstugan i höstrusket. Köper du nu kan du spara 100.000 kronor eller mer, jämfört med sommarpriserna. På hösten är det stugköparens marknad visar ny prisstatistik från SCB. Det skriver Dina Pengar i en artikel.

    – Det är ett säsongsmönster att priserna går ned något under hösten, säger Martin Verhage på Statistiska centralbyrån, SCB.

    För ett fritidshus med taxeringsvärde 200.000 kronor kan prisskillnaden vara 50.000 kronor för den som köper i november jämfört med juni. För hus med taxeringsvärde 500.000 kronor kan prisskillnaden uppgå till 100.000 kronor.

    Varför sjunker stugpriserna på hösten?

    – På våren är köpen mer känslomässigt styrda. Man vill ha en egen kåk till sommaren och har lättare att öppna plånboken lite extra när vårkänslorna strömmar till. Så är det inte på hösten, säger Per Johnler, vd för Fastighetsbyrån vid Swedbank till tidningen.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 6:37

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.