Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ännu en vettlös sjukskrivningsregel
 • En deltidssjukskriven är någon som har ett jobb, men inte kan jobba heltid på grund av sjukdom. För denna grupp ger fort-och-fel-regeringens nya sjukskrivningsregler märkliga effekter, avslöjar Ekot och TT har en artikel om avslöjandet.

  Många av dem som utförsäkras från sjukförsäkringen nästa år är deltidssjukskriva. Trots att de har ett arbete uppmanas de nu att gå på Arbetsförmedlingens introduktionsprogram för att få ersättning, skriver Ekot.

  Samtidigt kräver Arbetsförmedlingen att den deltidssjukrivne skriver in sig som arbetssökande fastän den har ett jobb. Detta för att få gå introduktionskursen och då också få aktivitetsstödet. Dessutom måste den sjukskrivne på deltid begära tjänstledigt från arbetsgivaren istället för sjukskrivningen.

  Det är bara en hake. Det finns ingen arbetsrättslig grund för att begära tjänstledigt för att vara sjuk, berättar Ekot.

  Det här är bara ytterligare ett tecken på att regeringen inte förstår vad de ställer till med. Dessutom har de en märklig syn på sjukskrivna. Fort och fel, är mottot.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 6:33

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.