Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Sveriges Konsumenter kräver lagstiftning mot sms-lån
 • Lån, Regeringen 28.11.2009

  Att kränga krediter till utsatta, heter en rapport (pdf) som Sveriges Konsumenter presenterat. I en studie mellan mars och oktober har sms-låneföretag och deras marknadsföring granskats och överskuldsatta personer intervjuats.

  Intervjuer med 17 låntagare visade att nästan alla hade sms-lånat för att lösa någon form av krissituation och att pengarna gått till vardagliga utgifter, skriver DN och SvD har också en artikel om rapporten. Så här säger en av de intervjuade:

  ”De här lånen har förstört mitt liv. De har begravt mig. Jag har förlorat allt, min fru och mina barn. Jag vet inte vad som hände, jag vaknade upp efter ett halvår och hade hur mycket skulder som helst. Nu ser jag klart men när det snurrade på var det som om min hjärna inte fungerade.”

  – Resultatet är skrämmande. Det är obegripligt att flera år har gått utan att regeringen tagit krafttag mot den här oseriösa verksamheten. Här behövs omfattande och genomgripande åtgärder, säger Jan Bertoft, generalsekreterare i Sveriges Konsumenter.

  Själv har jag länge tyckt att regeringen borde sätta stopp för ockrarna, som ofta marknadsför sin oseriösa verksamhet under beteckningen mikrolån. Men regeringen vill väl inte göra ännu fler arbetslösa. Någon annan anledning till passiviteten kan jag inte se.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 5:19

 • 3 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.