Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ekologiskt griskött ger ökade utsläpp
 • GrisEkologiskt behöver inte alltid betyda miljövänligt. Vetenskapliga försök som gjorts vid Statens Lantbruksuniversitet visar att ekologisk grisproduktion kan ha upp till fyra gånger så stor negativ miljöpåverkan som konventionell produktion, rapporterar Ekot.

  Grisar som föds upp ekologiskt spenderar en stor del av sina liv utomhus och kylan gör att de måste äta mer för att kunna hålla värmen. Ju mer de äter desto mer avföring och därmed mer utsläpp. Dessutom är den typ av foder som ekologiska grisar äter mer proteinrikt vilket också gör att utsläppen ökar.

  Mätningar som gjorts av forskare vid Statens Lantbruksuniversitet, SLU i Skånska Alnarp visar att en ekologisk gris kan släppa ut fyra gånger mer kväve och 1,4 gånger mer fosfor än vanliga grisar, berättar ekot.

  Även Lantbrukets affärstidning, ATL, har en artikel om försöken.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 5:58

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.