Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » EU vill ha resegaranti för flygbiljetter
 • EU, Resor 28.12.2009

  I dag gäller resegarantin bara för paketresor. Den ger ersättning om en betald resa ställs in. Men i samband med att EU nu ser över direktiven för garantin vill man även inkludera vanliga flygbiljetter, läser jag i SvD.

  EU vill göra reglerna lika för alla resenärer och aktörer. Paketresedirektivet är från 1990 och sedan dess har mycket hänt både vad gäller utbudet av paketresor och hur folk reser. Även de senaste årens flygbolagskonkurser har fått kommissionen att få upp ögonen för problemen.

  Kommissionen överväger i underlaget för det samråd som redan startat om en eventuell insolvensgaranti ska omfatta även enskilda flygbiljetter. Dessutom förbereds en större översyn av flygpassagerares rättigheter.

  Ett konkret förslag för översyn av paketresedirektivet väntas hösten 2010.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:06

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.