Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Flitiga tv-tittare riskerar dö i förtid
 • tv-tittandeForskare har nu studerat effekten av stillasittande framför tv:n. Resultatet är att risken att dö i förtid ökar för varje extra daglig timmes tv-tittande, enligt en ny studie som publicerats i den medicinska tidskriften Circulation. Det berättar TT i en artikel som publiceras i flera tidningar.

  De australiensiska forskarna har följt 8 800 vuxna, friska personer under perioden 1999-2006. Under uppföljningstiden dog 284 personer. Risken att dö var högst bland dem som tittade på tv mest, mer än fyra timmar dagligen. De löpte 46 procent högre risk för förtida död i hjärt- kärlsjukdom jämfört med dem som tittade minst på tv, enligt resultaten. Sambandet gällde oberoende av exempelvis rökning, ålder, kostvanor, övervikt, fritidsaktiviteter, midjemått och blodfetter. Även risken att dö i cancer var något förhöjd, enligt TT.

  Det är alltså farligt att fylla sin tid med tv-tittande. Jag tror inte heller att man blir mycket klokare av glo på sport eller tv-program som Bonde söker fru eller Let’s dance. Men det har forskarna inte undersökt

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:06

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.