Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Extra avgift för ROT-jobb
 • I och med den senaste omläggningen av bestämmelserna för ROT-avdrag har hantverkarna fått mer administration. Det är de som ska lämna in de uppgifter som skattemyndigheterna kräver för avdraget.

  Därför är det knappast förvånande att hantverkare har börjat ta extra betalt för administrationen, som jag läser i en artikel i Sydsvenskan.

  Det handlar om en person som anlitade VVS-varuhuset i Malmö för att reparera ett vattenlås i fastigheten. Fakturan landade på 2400 kronor varav 860 kronor var arbetskostnad.

  Men företaget hade inte gjort något ROT-avdrag, som skulle vara 430 kronor. När husägaren kontaktade företaget för att få felet rättat fick han reda på att det skulle kosta 1 000 kronor extra.

  Per-Olof Holmqvist är delägare i VVS-varuhuset. Han säger att firman infört avgiften för alla arbeten där arbetskostnaden understiger 10000 kronor.

  – Rotavdraget är bra, men det är krångligt uppbyggt och så mycket administration för oss att vi måste ta betalt för det. Därför lägger vi på en avgift på 1000 kronor när arbetskostnaden är mindre än 10000 kronor, säger han till Sydsvenskan.

  Skatteverket har inga synpunkter på eventuella avgifter, skriver tidningen.

  Det gäller alltså att kolla saken innan man beställer jobbet!

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 14:22

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.