Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Dubbdäck slits fort på barmark
  • Vinterväg2Många väljer att köra med dubbdäck under vintern, men i en stor del av Sverige rullar däcken för det mesta på barmark. Hur klarar däcken det slitaget? Testfakta har låtit det finska testföretaget Test World testa dubbarnas hållbarhet på fem fabrikat av så kallade premiumdäck. Och resultatet är nedslående, skriver Testfakta.

    Redan efter 50 mils asfaltskörning så har många dubbar ramlat av eller så har stiften brutits av eller nötts ned. Sämst resultat i testet fick Goodyears Ultra Grip 500.

    På de fyra testdäcken återstod endast 60 procent av stiften. Dessutom hade 22 dubbar lossnat helt. Nästan lika illa gick det för Nokian Hakkapeliitta 4. Hela 174 stift hade förstörts under testen och på de två mest slitna däcken hade mer än hälften av stiften förstörts.

    Om Goodyear och Nokians däck inte höll måttet i testet så gick det betydligt bättre för Gislaved Nordfrost 3. Efter de 50 testmilen som kördes med en Alfa Romeo var de flesta däcken intakta. 89 procent av alla dubbar hade kvar stiften. Motsvarande siffror för testets två andra godkända däck, Michelin X-ice North och Vredestein Icetrack, var 76 och 73 procent.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:54

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.