Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Regeringen vill ändra regler för elavläsning
 • Elmarknad, Regeringen 27.02.2010

  Genom att införa timvis avläsning av elmätaren hoppas regeringen kunna minska elförbrukningen under toppbelastning, berättar Ekot. TT refererar i en artikel som får stor spridning.

  – Syftet är att vi som elkonsumenter ska bli lite mer medvetna om när det är höga och när det är låga elpriser. Därför skulle man ha dels rörliga priser, men också timvis mätning. Då skulle jag som konsument kunna se att nu är priset så högt att nu sätter jag på tvättmaskinen på natten. Vi skulle kunna ha smarta hushållsapparater som kunde läsa av när det är höga elpriser, och då drar man ner förbrukningen, säger näringsminister Maud Olofsson (C) till Ekot.

  Frågan är hur stor betydelse detta kan få. Topparna brukar vara på morgonen och under sen eftermiddag. Det är då vi lagar mat. Det lär regeringen knappast kunna ändra på. Frågan är om det här inte bara är ett hugskott från näringsministern.

  Uppdatering: Även GP har en artikel om förslaget. De har till och med rubriken ”Happy hour på el nästa år?”

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:46

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.