Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Sverige i topp i Europa på barnsäkerhet
  • lekplats2Organisationen European Child Safety Alliance presenterade sin sammanfattning av barnsäkerhetsarbetet i Europa vid en presskonferens i Bryssel. I sammanställningen ligger Sverige i topp och övriga länders barnsäkerhet mäts mot Sveriges. Det är antalet barn som omkommer i olyckor i de olika länderna som redovisas, men man har också räknat fram hur många liv som skulle ha räddats om barnsäkerheten i de olika länderna varit bättre. Det berättar Konsumentverket och Räddningsverket i ett gemensamt pressmeddelande.

    Undersökningen är gjord utifrån 90 kriterier för barnsäkerhet inom tolv områden, till exempel bil, cykel och vatten. Högsta poäng är 60.
    Inget land får toppomdömet ”strålande”. De fem bästa länderna på listan anses vara ”bra”, skriver TT i en artikel om undersökningen.

    I topp ligger Sverige, Nederländerna och Nordirland (som en del av Storbritannien) med 40,0 poäng. Danmark tar fjärdeplatsen med 39,5 poäng. I botten med betyget ”dåligt” återfinns Portugal, Spanien och Grekland, alla populära resmål för barnfamiljer, enligt TT.

    Även Bonniers sajt Allt om barn uppmärksammar undersökningen.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:01

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.