Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Istappar visar behov av tilläggsisolering
 • istappar Som husägare har du bra möjligheter att se en del av din byggnads energiprestanda nu när vi har en rejäl vinter med mycket snö på taken, tipsar Energimyndigheten i ett pressmeddelande.

  Dåligt isolerade vindsbjälklag kan nämligen betyda att smältvatten rinner längs det uppvärmda taken och bildar istappar längs takkanter och hängrännor.

  För fastighetsägare innebär det här dubbla kostnader. Inte bara betalar du för energi som läcker ut genom dåligt isolerade vindsutrymmen, du kan också tvingas betala dyrt för att få bort dessa istappar så de inte ska falla ner och skada människor eller bilar, skriver myndigheten.

  Egentligen är det ganska självklart, men jag måste erkänna att det hade jag inte tänkt på. Bra tips, med andra ord.

  Energimyndigheten passar också på att göra reklam för en av sina publikationer, ”Att tilläggsisolera hus – fakta, fördelar och fallgropar” som du beställa gratis eller ladda ner i pdf-format i Energimyndighetens webbshop.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:25

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.