Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Anslutning till fjärrvärme dyrt för småhusägare
  • Villaägare kan få betala så mycket som 100.000 kronor för anslutningen till ett fjärrvärmenät, enligt en rapport från Villaägarnas riksförbund som Svt:s nyhetsredaktion har läst.

    En undersökning av samtliga fjärrvärmeföretag i Sverige visar att det är mycket stora skillnader i anslutningskostnad hos landets fjärrvärmeföretag.

    Dyrast anslutning – 100.000 kronor – har Lysekils Energi. Billigast är det i Pajala kommun – 28.000 kronor.

    De fjärrvärmeföretag som Villaägarna har pratat med förklarar de drastiskt skilda kostnaderna med att det är olika förutsättningar på olika orter. I en del fall ingår det en totalkonvertering, men i andra fall fall ingår det inte. Det kan också bli olika kostnader beroende på var någonstans man drar fjärrvärmen.

    Det finns i dag ingen statlig övervakning av skäligheten i priserna på fjärrvärme, och Villaägarna efterfrågar en prövning.

    -Vi tycker absolut att det måste till någon typ av prövningsmodell för att pröva både anslutningskostnader och andra kostnader som en kund har för fjärrvärmen, det vill säga de löpande kostnaderna, säger Katarina Abrahamsson, förbundsjurist på Villaägarnas riksförbund till Svt.

    Villaägarna föreslår att Konkurrensverket ska få ansvara för prisprövningen.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:03

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.