Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Pensionärer förlorare 2008
  • Privatekonomi 27.11.2007

    Pensionär_blommaPensionärshushållen fortsätter att halka efter medan barnfamiljen i hyresrätt kan räkna sig till vinnarna. Det visar Swedbanks institut för privatekonomis prognos över hur ekonomin kommer att se ut för några olika hushållstyper i januari 2008, enligt TT.

    Det är löneökningar och sänkt skatt som gör att vanliga löntagare får mer pengar i lönekuvertet. Bor de e hyresrätt är dessutom hyresökningarna måttliga. De som bor i bostadsrätt eller egnahem får dock en minuspost i form av höjda räntor.

    Pensionärshushållet får i stort sett oförändrad ekonomi eller mindre pengar att röra sig med. Garantipensionären får mindre över jämfört med ett år tidigare trots att nästan hela hyreshöjningen fångas upp av bostadstillägget. Det beror på att när garantipensionen höjs sker det med en eftersläpning. Dessutom går en del bort i skatt. Pensionärsparet får en lite bättre uppräkning genom följsamhetsindex och går med ett blygsamt plus., enligt TT.

    TT-artikeln publiceras ibland annat UNT och Dina pengar.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:07

  • En Kommentar

    • rolf nilsson skriver:

      Girigheten och orättvisorna kommer alltid att finnas så länge det finns två människor på jorden. En gammal stöt som jag har sedan länge genomskådat det mesta.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.