Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Skarp kritik mot Life-butikernas kampanj
 • Life-butikens kampanj ”Vart tog näringen vägen?” är grovt vilseledande, skriver Livsmedelsverket i ett pressmeddelande. Kampanjens huvudbudskap, att man inte kan lita på att det finns tillräckligt med näring i vanlig mat och att konsumenten själv måste ta ansvar för sin hälsa genom att äta ”naturliga” kosttillskott, använder sig av vilseledande argument. Verket har nu anmält kampanjen till Konsumentverket.

  Att kampanjen är suspekt har till exempel min bloggkollega och vän Louise Ungerth redan noterat. I ett inlägg på sin blogg ifrågasätter hon en rad argument och påståenden i Life-kampanjen.

  Jag har alltid påstått att om du äter en allsidig kost behöver du inte äta några dyra kosttillskott. Det är bara vid speciella sjukdomar och tillstånd, som graviditet, som kosttillskott kan vara nödvändiga. Life-butikerna sprider myter, missuppfattningar och påståenden som saknar vetenskaplig grund. Att flera självutnämnda hälsoprofeter påstår samma sak gör inte det hela bättre. En seriös kedja i hälsobranschen borde inte ägna sig åt sådant.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:13

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.