Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bonniers dominans granskas
  • Kultur & Nöjen, Media 02.04.2010

    Konkurrensverket har börjat utreda bokförlagens situation, läser jag i SvD. Bakgrunden är Bonniers allt större dominans, något som för ett par veckor sedan fick små och stora förlag att slå larm om att deras böcker riskerar att missgynnas i distribution och i butiker.

    Det har länge talats om att Bonniers dominerar bokmarknaden, men det som utlöst granskningen ska vara Bonniers uppköp av distributören Pocketgrossisten. Andra förlag, och speciellt de små, är oroade och befarar att de ska missgynnas.

    Konkurrensverket kan genom en särskild regel syna företagsköp som görs av koncerner med miljardomsättning, ett skäl för en djupare granskning kan vara att andra aktörer riskerar att slås ut eller blockeras från marknaden.

    – Det är inte fel att vara stor. Det vi tittar på är om eventuella konkurrensproblem också skulle drabba konsumenterna. I så fall kan vi fatta beslut om att pröva Bonnierförlagens förvärv av Pocketgrossisten, säger Konkurrensverkets utredare Eva Svalfors till SvD.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 16:33

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.