Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Mardrömmen kan bli verklighet
 • Lagstiftning, Register 02.04.2007

  I en serie artiklar berättar DN om en mardröm. Du kan oförskyllt hamna i kronofogdens register utan möjlighet att ta dig ur.

  DN utfår från ett exempel där en person hamnat i kronofogdens register på grund av obetald fordonsskatt. Vägverkets datorer klarade inte av att skriva ut adressen på ett korrekt sätt. Försändelsen kom tillbaka med uppgiften att adressaten var okänd. Samma sak hände med påminnelsen. Först när kronofogden skulle driva in skulden fick personen veta om vad som hänt. Kronofogdens datorer klarade nämligen av att skriva ut den korrekta adressen.

  Trots att flera myndigheter erkänt sina fel är det nu omöjligt för personen i exemplet att ta sig ur registret. Ett moment 22 i lagstiftningen gör det omöjligt.

  Kronofogdemyndigheten är medveten om problemet och säger sig ha påtalat det förr lagstiftarna. Men något arbete för att rätta till missförhållandet pågår inte.

  DN uppger att ungefär 250 personer har överklagat sin registrerar hos kronofogden.

  En registrering hos kronofogden kan ge svårigheter att få lån, teckna hyreskontrakt, telefonabonnemang med mera.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 3:32

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.