Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Skärpta regler för sjöfylla
 • Båt, Lagstiftning, Säkerhet 01.05.2010

  Motorbåt Äntligen skärps reglerna för sjöfylleri. Det är märkligt att det inte gjorts förut, med tanke på vad en full båtförare kan ställa till med. Från 1 juni kan den som har över 0,2 promille alkohol i blodet dömas för sjöfylleri, enligt ett beslut i riksdagen, berättar TT. För grovt sjöfylleri kan den dömas som har över 1,0 promille alkohol i blodet.

  Den som kan straffas är i första hand den som kör en båt som är minst tio meter lång eller har en motor som gör att båten kan köras i minst 15 knop, enligt TT.

  Reglerna för sjöfylla har diskuterats länge. Det förslag som nu klubbats är ganska urvattnat, bara större och snabbare båtar omfattas. Det verkar som om många politiker, och allmänhet, anser att båtar och alkohol hör ihop. Reglerna borde gälla alla flytetyg.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:53

 • 3 Kommentarer

  • David skriver:

   Skärp er!Skön suger utan alkohol. ( detta gäller ej sjökaptener på stora fartyg)

  • David skriver:

   ursäkta min stavning: Schöön ska d ju va.

  • mats skriver:

   vad tänker ni på ta bort sjökrogarna i första hand vad tror ni att det här kommer att sluta jo det kommer mera regler som kommer att man inte kan åka mera båt slut med friheten för jävligt

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.