Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Prisdjungel i leksaksbutikerna
  • julnalleGP har försökt reda ut om det finns leksaksbutiker som är billigare än andra i Göteborgsregionen. Omöjligt, visade det sig. För enskilda varor kunde prisskillnaderna vara betydande, men det fanns ingen systematisk skillnad.

    Det går alltså inte att säga att en viss affär genomgående är billigast eller dyrast. Det är också svårt att se en linje i hur priserna sätts, sammanfattar GP sin undersökning.

    Större dockhus till exempel, är en grupp produkter där priserna varierar kraftigt. Villa Villekulla kan kosta allt mellan 269 och 599 kronor och på Littlest Pet Shops karusellstad skiljer det 200 kronor. Duplos byggsats till sitt jätte-zoo (artikelnummer 4960) kostar 320 kronor mer på BR än på Leksakslandet i Kungsbacka, enligt tidningen.

    Det kan alltså löna sig ordentligt att jämföra priser i olika affärer. Men det är, som det står i rubriken, en riktig prisdjungel.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 5:50

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.