Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Mer om Icas köttsnusk – försvarare på dubbla stolar
  • Det är inte många som har stått upp för att försvara Ica och köttfärsen. Två av dem är Thomas Idergard i Svt:s morgonsoffa och Marie Söderqvist, krönikör i Expressen.

    ”Du frågade om det blir det några köttbullar på julbordet. Absolut, köttfärs är jättebra, kött är bra”, sa Thomas Idergard i morgonsoffan.

    Han fortsatte med att säga att om larmrapporterna stämt så skulle sjukhusen runt om i landet ha översvämmats av sjuka människor, enligt Dagens Media.

    Marie Söderqvist tar upp ämnet i en krönika i Expressen.

    ”Jag är inte särskilt upprörd. Om jag ska vara ärlig tycker jag att det är helt rätt att inte slänga fullt ätbart kött”, skriver hon.

    Hon fortsätter:

    ”Varje kväll står butikerna med ett antal förpackningar fullt ätlig butiksmald köttfärs som, under förutsättning att den hålls kyld, klarar sig minst ett par dagar till. /…/ Vår svenska livsmedelslagstiftning, som i detta fall är överdrivet försiktig, tillåter endast soptunnan för köttfärsen”, enligt en annan artikel i Dagens Media.

    Thomas Idergard presenteras av SVT som samhällsanalytiker, United Minds. Men han är också HR-chef på pr-byrån Prime, som har Scan på kundlistan. Enligt United Minds hemsida har även Thomas Idergard jobbat med Min mat, en organisation som drivs av bland Kött- och charkföretagen, Svensk Köttinformation och Scan. Även Marie Söderqvist arbetar som pr-konsult på United Minds.

    Är det en ren händelse? Båda förnekar att deras engagemang i United minds skulle påverka deras uttalanden.

    ”Mina åsikter ändras inte beroende på vilken typ av förvärvsarbete jag har”, säger Thomas Idergard till Dagens Media.

    United Minds och Prime står näringslivets nyliberala påtryckargrupp Timbro nära. Ica är en ikon inom privat företagande och dem kritiserar man inte ostraffat.

    ” Min krönika vad en typisk Marie Söderkvist-text, jag är arg på Janne Josefsson som är en vänstertönt och tycker det är fel att folk blir rika”, säger Marie Söderqvist till Dagens Media.

    Inlägget är pingat till Intressant.

    Andra bloggar om: , , , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:55

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.