Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Telebolagens kassako sms hotad
  • Telekom 18.12.2007

    mobilknapparNästa år väntas över 2.300 miljarder sms-meddelanden och de beräknas ge teleoperatörer världen över en intäkt på cirka 420 miljarder kronor. Vackert så, men det blir allt svårare att hålla vinsten uppe för telebolagen, enligt en TT-artikel i Dina Pengar.

    Slutsatserna dras i analysföretaget Gartners prognos för sms under 2008. I Sverige räknar Gartner med att antalet sms ska stiga från 3,5 miljarder i år till nästan 3,9 miljarder under 2008. Ökningen ska sedan fortsätta under 2008 för att plana ut och till med gå tillbaka 2010-2011.

    I takt med att mobilerna blir alltmer avancerade kommer e-brev och dialog med messaging över mobilt internet att bli allt vanligare, spår Gartners.

    I Norden är det fortsatt norrmännen som är de stora sms-användarna. Drygt 5,4 miljarder sända sms under 2007 ska bli 5,5 miljarder under 2008. Jämfört med den svenska marknaden har sms ända sedan start varit avsevärt mycket billigare i Norge än i Sverige.

    Själv skickar jag nästan aldrig sms. Jag föredrar att prata med folk – om jag inte kan möta dem personligen. Dessutom är sms ett förbaskat dyrt sätt att meddela sig med varandra.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:39

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.