Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Dåligt stöldskydd i många nya bilar
 • BilarUngefär 4 av 10 nya bilar har dåligt stöldskydd. Det berättar DN som refererar en undersökning från Trafikförsäkringsföreningen. Undersökningen sker enligt den engelska normen NVSA, ”New vehicle security assessment”, som värderar hur bra skydd det finns mot stöld av bilen samt skydd mot inbrott i bilen.

  Ungefär 60 procent av de bedömda bilmodeller får godkänt. Hela 38 procent får omdömet: ”mycket bra”. Bland de bästa finns Audi, Porsche, Renault och Saab. Bilmärken som Citroën, Peugeot, Mazda, Subaru och Suzuki hamnar i botten.

  Flera bilmärken har valt att inte delta i utvärderingen. Det gäller till exempel BMW, Honda, Kia och Mercedes-Benz. Även Chevrolet och Ford saknas i granskningen. Men de har lovat ingå i NVSA-undersökningen framöver, skriver DN.

  Resultaten för olika bilmodeller redovisas av DN i en annan artikel.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:12

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.