Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Platt-tv och bildskärmar skapar miljöproblem
 • I produktionen av platt-tv-apparater används den aggressiva växthusgasen kvävetriflourid, uppger Vetenskapsradion. Enligt dem skulle gasen användas vid tillverkning av den så kallade TFT-cellen, och Miljöaktuellt refererar Vetenskapsradions reportage.

  Men jag tror att de är lite oegentliga, något som man sällan kan beslå den redaktionen med. Jag tror att det handlar om tillverkning av så kallade TFT-skärmar, en speciell typ av LCD-skärmar där TFT står för tunnfilmstranistorer.

  Är det så är problemet inte bara begränsat till platt-tv, utan gäller också skärmar som används för datorer. TFT-skärmar avsedda för datorer har tillverkats under flera år, men hittills har det varit svårt att tillverka dem i de storlekar som behövs i platt-tv, men nu går det.

  Har jag rätt så rör det sig inte om en cell i en platt-tv, utan om miljontals i en bildskärm. Jag var skrivit till radions vetenskapsredaktion för att få reda på hur det förhåller sig, men har ännu inte fått något svar.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:37

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.