Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Lotteriskojare gripen
  • De flesta av oss, som av en eller annan anledning hamnat i spammarnas register över e-postadresser, har säkert råkat ut för det. E-brev med meddelanden om att vi är den lyckliga vinnaren i något obskyrt lotteri. Själv har jag blivit miljonär flera gånger om – om jag trott på det.

    Det är ett klassiskt nätbedrägeri. Du får ett meddelande om att du vunnit en massa pengar. Tar du kontakt får du reda på att du måste lämna en mängd personliga uppgifter, som bankkontonummer med mera, för att vinsten ska kunna betalas ut. Uppgifter som bedragarna kan använda i andra syften. Ibland är det hela beroende på att du betalar in en avgift.

    Nu har en av dessa bedragare gripits på Cypern, berättar datasäkerhetsföretaget Sophos. Mannen, libanesen Ali Mohamed Kdoud, har varit efterlyst av Interpol i två år. Enligt uppgift har han tjänat över 10 miljoner dollar på sina lotteriskojerier.

    En mindre, men det finns många kvar. Du kan inte vinna pengar i lotterier du inte deltagit i!

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:38

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.