Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Test – Vad tål pekskärmsmobilen?
  • Sol och bad är inget problem, men vinterkyla släckte två av de sex pekmobiler som testades. Det var Testfakta som arrangerade testet som genomfördes vid SP, Sveriges tekniska forskningsinstitut, och publiceras bland annat i GP.

    Under ett krävande test utsattes telefonerna för såväl värme och fukt som vatten och fall mot asfalt.

    I falltestet spräcktes skärmen på alla mobiler med glasskärm, utom Samsung. Det är ett känt problem. Mobiler med plastskärm fick bara mindre märken, men en glasskärm är reptåligare och lättare att göra ren.

    Sol, fukt och ett kort besök i vatten var inte heller något problem för telefonerna. Men som sagt, fyra timmar i 10 minusgrader ställde till det. Samsung Galaxy Spica hade stora problem med att starta efter testmomentet, och varnade gång på gång för låg temperatur. HTC Legend hade det ännu svårare, skriver Testfakta.

    Bäst i test blev Apples Iphone, Testfakta och tidningarna har tabeller som sammanfattar resultaten.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:11

  • En Kommentar

    • Ekas skriver:

      Testet är felaktigt. Tyvärr visar sig inte fuktskador på 48h. Elektroniken rostar långsamt. Om 6 månader kommer telefonen bete sig konstigt.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.