Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Det enda som är säkert med tatueringar
  • tatuering Då jag en gång i tiden läste medicin och fysiologi fick jag ett starkt minne från överläkaren i hudsjukdomar. ”Det enda som är säkert med tatueringar är att man kommer att ångra sig”, sa han.

    Nu visar det sig att tatueringsfärgerna innehåller en hel rad otäcka ämnen. Kemikalieinspektionen har analyserat innehållet i några av dessa, berättar DN

    En orange färg innehöll åtta olika metaller och minst fyra av dessa var över de gränsvärden som Europarådet rekommenderar för tatueringsfärger och preparat för permanent makeup.

    -Vi kan inte säkert säga att någon av de testade färgerna är säker för kunden. Testet gäller bara ett urval ämnen, det kan finnas fler skadliga ämnen i färgerna, säger Margareta Daho, inspektör på Kemikalieinspektionen till DN, och hänvisar till produktsäkerhetslagen och försiktighet.

    För tillfället är de i vissa kretsar inne att se ut som rock- eller fotbollsstjärnor, men modet växlar. Numera kan man visserligen bleka tatueringar med hjälp av laser, men det är en smärtsam behandling med osäkert resultat.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:22

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.