Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bankerna säkrar sina vinster
  • Det var väl ingen som trodde att kunderna skulle slippa betala bankernas felsteg under den tid som ledde till finanskrisen. Och nu får vi bekräftelse – räntegapet ökar.

    Storbankerna har höjt sina boräntor ordentligt under första halvåret. Trots att Riksbanken har låtit styrräntan ligga still. Och räntan på kundernas sparkonton ligger nästan stilla, läser jag i en TT-artikel.

    Alla storbankerna har höjt räntan på lån med tre månaders bindningstid, med i storleksordningen 0,3-0,4 procentenheter, enligt en sammanställning från jämförelsesajten Compricer.

    Men medan boräntorna har tickat uppåt har de flesta av bankerna låtit räntan på kundernas sparkonton ligga still. Bara Handelsbanken och SBAB har höjt sparräntan under första halvåret. Och för alla bankerna har skillnaden mellan boränta och sparränta ökat, skriver TT.

    Var det någon som trodde något annat?

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:27

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.