Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Många solglasögon felmärkta
  • Solstrand Alla solglasögon utom ett klarade Konsumentverkets marknadskontroll. Men många solglasögon var märkta med fel filterkategori, berättar verket i ett pressmeddelande som också refereras av TT.

    Solglasögon är enligt europeisk standard indelade i 5 olika filterkategorier (0-4). De solglasögon som släpper igenom mest ljus och UV-strålning tillhör kategori 0 medan kategori 4 släpper igenom minst ljus och UV-strålning. Viktigt att veta är att solglasögon märkta med filterkategori 4 är mörka och släpper inte igenom tillräckligt med ljus för att vara lämpliga att användas i trafik.

    Resultaten visade att 10 av solglasögonen hade en annan filterkategori än vad som angivits via märkningen. 4 stycken provade solglasögon tillhörde den mörkaste kategorin som inte är lämpliga för användning i trafik och skall ha en varningsmärkning som saknades på samtliga 4 par, skriver verket.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:42

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.