Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Felaktigheter i fogdens register ska blockeras
 • Lagstiftning 27.12.2007

  Jag har tidigare bloggat om det moment 22 som oskyldiga som hamnat i kronofogdens register möter. Svenska staten har till och med stämts inför EG-domstolen på grund av detta. Nu kan det bli ändring.

  Den som oförskyllt hamnat i kronofogdens register ska inte längre behöva bli svartlistad hos kreditupplysningsföretagen, skriver TT i en artikel som publiceras i flera tidningar, däribland DN och Sydsvenskan.

  I en debattartikel i Svenska Dagbladet skriver han och den folkpartistiske riksdagsledamoten Carl B Hamilton att det som kallas ”Missvisande uppgifter” i kronofogdens dataregister ska kunna blockeras och sekretessmärkas. Därmed får de inte användas vid kreditupplysning. Eftersom fogdens register också fungerar som myndighetens diarium kan de felaktiga uppgifterna inte helt sonika raderas, enligt TT.

  Det är bra att missförhållanden rättas till. Men varför ska det ta så lång tid när det är så uppenbart galet?

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:28

 • En Kommentar

  • Alf skriver:

   Det behöver inte ta så lång tid att rätta till något uppenbart galet. Det bara krävs att någon från den nya adeln kräver en förändring. Journalister och mediapersonligheter har en obehagligt stor makt i dagens Sverige, och helvetet lär frysa till is innan de erkänner detta. Ett ärligt erkännande av detta faktum skulle ju kanske innebära att frågan diskuterades. Obehagliga frågor om ansvar och, Gud förbjude, ett ifrågasättande av deras maktposition skulle då kunna framföras.

   Så innan detta mirakel inträffar får vi vanliga dödliga vackert vänta och hoppas på att journalisterna själva drabbas av missförhållanden i samhället. Då blåser dom i flöjten och politikerna dansar.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.