Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » 24 nya lagar och 278 förordningar från 2008
 • Allmänt, Lagstiftning 31.12.2007

  2208Den 1 januari får de flesta som arbetar mer i fickan genom att löneskatterna sänkt. Vinet blir billigare medan öl, tobak och bensin blir dyrare. Sammanlagt träder 24 nya lagar och 278 förordningar i kraft vid årsskiftet, berättar Ekot.

  Den lagändring som berör flest svenskar är att löneskatten sänks genom det förstärkta jobbskatteavdraget. Det innebär att heltidsarbetande får ut mellan 500 och 1 200 kronor mer i månaden.

  Fastighetsskatten maximeras till 6 000 kronor om året vilket innebär en kraftig skattesänkning för dem som har högt taxerade hus i storstadsområdena.

  Men den som sålt sin bostad och skjutit upp realisationsvinstskatten får betala en ny avgift på 0,5 procent och för den som säljer sin bostad höjs skatten från 20 till 22 procent av vinsten. Förmögenhetsskatten försvinner helt.

  Sjuk- och föräldrapenningen blir några procent lägre genom att beräkningssättet ändras och arbetsgivaren har nu rätt att kräva läkarintyg från första sjukdagen. Skatten på bensin höjs med 29 öre och diesel med 55 öre litern, öl, cigaretter och snus blir dyrare medan skatten på vin sänks, enligt Ekot.

  Upp och ner med skatter och avgifter således. I Djursholm och Täby kan fastighetsägarna kosta på sig en extra flaska skumpa. Men någon ändring som berör konsumentpolitiken blir det inte, trots att det behövs. Konsumentminister Nyamko Sabuni har väl inte hunnit med.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 16:47

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.