Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Dyrt att surfa mobilt i Europa
 • EU, Telekom 28.07.2010

  Mobil på stranden Ursäkta att jag tjatar, men är du ute och reser ska du ge sjutton i att surfa med mobilen eller ditt mobila bredband. Annars kan det bli dyrt, mycket dyrt.

  Det gäller även inom EU. Många tror att det finns ett pristak, som EU bestämt, men det stämmer inte. Pristaket gäller bara vanliga mobilsamtal, och sms, men inte datatrafik via mobilnäten. Däremot ska operatörerna erbjuda en spärr för kostnaden för mobiltrafik.

  SvD:s ekonomisajt E24 har en artikel om priserna. I Frankrike kan datatrafik kosta 32 kronor per nedladdad Mb, I Spanien 30 kronor. Det kan jämföras med storleken på en vanlig webbsida, som är cirka 3 Mb. Att ladda ner en sådan kan alltså kosta bortåt hundralappen. Tittar du i stället på film eller tv rakar kostnaden i höjden.

  Du kan visserligen komma billigare undan om du köper ett lokalt kontantkort. Många hotell har också Internetanslutning, men då via fast anslutning, inte via mobilnätet.

  Sen kan man fråga sig varför inte EU kan komma överens om att begränsa priserna även för datatrafik via mobilnäten.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:51

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.