Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Resenärer strandsatta efter Flyhomes konkurs
 • Resor 29.07.2010

  Researrangören Flyhome, som specialiserat sig på resor till Irak, har försatts i konkurs. Cirka 600 resenärer har blivit strandsatta i Irak, berättar TT och DN i en artikel.

  Men det kan bli svårt att få ersättning, konstaterar jag efter att ha läst Konsumentverkets pressmeddelande om konkursen och samma slutsats drar GP i en artikel.

  Har man enbart köpt en flygbiljett omfattas inte resan av resegarantin och Allmänna reklamationsnämnden prövar inte ärenden mot bolag i konkurs. Det är inte heller troligt att det går att få ersättning från konkursboet.

  Två möjligheter återstår: har man betalt resan med kredit- eller bankkort finns möjlighet till ersättning från kortutgivaren och resan kan också omfattas av en reseförsäkring. Antingen har man löst en separat sådan eller också ingår en sådan i hemförsäkringen.

  KoV uppmanar alla drabbade att ta kontakt med konsumentrådgivarna i sin kommun.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:00

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.