Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ryanair utmanar lagstiftningen
  • Resor 02.08.2010

    Det är numera förbjudet att ta ut extra avgifter för kortköp. Men Ryanair fortsätter med detta, rapporterar Södermanlands Nyheter enligt TT i de flesta tidningar, och Ekot.

    Att Ryanair tar ut avgifter för allt de kan komma på är knappast någon nyhet. De biljettpriser de marknadsför stämmer inte med verkligheten.

    Frågan är om Ryanair gör detta medvetet, eller bara klantat till det. Men de brukar inte acceptera det som inte passar dem, så vi får väl se.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:26

  • 3 Kommentarer

    • Claes skriver:

      Som sagt, Ryan Air leder nog europaligan vad gäller arrogant kundbemötande, för att inte tala om att de anser att lagar, de gäller bara för Ryan Air när de kan tjäna pengar på dem. Så det är ingen högoddsare att deras ställningstagande vad gäller kortavgifter är i högsta grad medvetet. Och de är vana vid att få som de vill, eftersom myndigheterna i de flesta länder de trafikerar är oerhört angelägna om att hjälpa upp sysselsättningen och marknaden för de orter och småflygplatser som Ryan Air vanligtvis utgår ifrån.

    • Christer Olsson skriver:

      Det är bara att anmäla dem till marknadsdomstolen så lär de få böter på nån miljon som inte kan överklagas…

    • benyamin skriver:

      Även om den nya lagen ännu inte har några påföljder, vilket bara är en tidsfråga, så attackerar lagen problemet från fel håll. Problemet är att det kostar för mycket för företagarna att ta betalt!

      Om målet är ett kontantlöst samhälle med mindre rånrisk och säkrare gator så är Vision0.se lösningen för både företagare och konsumenter.

      Vision0.se är en kostnadsfri intresseorganisation som sänker medlemmarnas kortkostnader. Målet är
      kortavgifter under 70 öre per transaktion och terminalhyror under 200 kr / månad.
      Det kostar inget att vara med och man binder inte upp sig. Och det kostar framförallt inget att läsa mer om det på http://www.vision0.se.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.