Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Övertro på naturmedel
 • Många människor verkar ha en övertro på så kallade naturmedel. Kommer det från naturen är det bra, resonerar de. Det verkar vara samma människor som är ytterst skeptiska till mattillsatser, betecknas något med e-nummer är det farligt, trots att många tillsatser har et helt naturligt ursprung.

  I båda fallen gör de en rejäl tankevurpa. De glömmer bort att några av de farligaste ämnen vi känner till kommer från naturen och många mattillsatser år nödvändiga för att vi inte ska riskera att bli sjuka.

  Det som får mig att tänka på detta är en TT-artikel som refererar en undersökning som gjorts i USA. Enligt den amerikanska tidskriften Nutrition Business Journal köpte amerikanska konsumenter förra året kosttillskott som innehöll farliga ingredienser för 190 miljarder kronor i USA. Bland de ingredienser som pekas ut som speciellt farliga finns stormhatt, pomerans och vallört, berättar TT.

  I Sverige är det antagligen inte lika illa. De kosttillskott som säljs här faller under livsmedelslagen och företagen ska kunna visa att innehållet är ofarligt. Men många köper diverse blandningar från utlandet, ofta via nätet, och lever farligt. Naturmedel och naturmediciner är definitivt inte ofarliga.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 5:54

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.