Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fler ROT-skojare åker dit
 • Jag har tidigare bloggat om företag som använder ROT-avdraget för att skoja till sig pengar. Men allt fler skojare åker fast, berättar TT i en artikel.

  Skatteverket avslöjar fler bedrägerier innan pengar betalats ut. Under sommaren stoppades 37 miljoner i avdrag för bluffjobb. Men fusk för många miljoner upptäcktes först när pengarna redan hamnat hos bedragare.

  Pia Blank Thörnroos på Skatteverket säger att det är myndighetens nya sätt att arbeta som ligger bakom ökningen.

  – I början av året fick vi många samtal från personer som hade fått kontrollbrev om jobb som aldrig utförts, de samtalen har nästan helt försvunnit nu när vi ändrat våra kontroller.

  Skatteverket upptäcker hamnar hos polisen och utredningarna pekar ofta på grob organiserad brottslighet. Vissa namn återkommer ofta, men det är tydligen frågan om så kallade målvakter.

  Frågan är om inte regeringens förändring av hanteringen av ROT-avdragen var förhastad. Tanken, att kunden skulle slippa ligga ute med pengar och själv söka avdraget, var nog god, men det öppnade upp för skojarna.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:50

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.