Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Det blir billigare att flyga – dyrare att åka tåg
  • Det har blivit billigare att flyga till många destinationer, visar Svenskt flygprisindex, som räknas ut av resesöktjänsten Travelmarket, läser jag i SvD.
    Från Stockholm har flygpriserna i snitt sjunkit med 15 procent när man jämför avresevecka 39 år 2010 med samma vecka förra året. Från Göteborg har det blivit i snitt 12 procent billigare att flyga och från Malmö 6 procent billigare.

    Hit har det blivit billigare att flyga från Stockholm (utan inbördes ordning): Amsterdam, Barcelona, London, Oslo, Paris, Rom, Wien, Peking, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro. Däremot har det blivit dyrare att flyga till Berlin, Prag, Bangkok, Sydney och Tokyo. Till Köpenhamn är priserna oförändrade, skriver tidningen.

    Däremot riskerar tågbiljetterna att bli dyrare. Regeringen tänker fördubbla avgifterna för de svenska järnvägsspåren. Trafikverket varnar för att höjningen kan innebära kraftigt höjda biljettpriser och en snedvriden konkurrens gentemot bil och flyg, enligt en artikel i DN.

    Hur regeringen resonerar begriper jag inte. Om vi ska resa miljövänligt måste det vara billigare att resa med tåg än med bil eller flyg. Redan i dag, utan höjda banavgifter, är det oftast billigare att resa på annat sätt än med tåg.

    Andra bloggar om: , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 9:07

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.