Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Avgiftstrixande ger högre mobilräkning
  • Priser, Telekom 16.01.2008

    mobilsamtalDe senaste åren har priserna för mobiltelefoni legat i princip stilla på den svenska marknaden. Minutavgifterna har minskat något, men detta har motverkats av att allt fler operatörer debiterar per påbörjad minut snarare än som tidigare per sekund eller tiosekundersperiod. För hälften av alla kontantkortserbjudanden måste kunden betala för varje påbörjad minut, berättar Post- och telestyrelsen (PTS) i ett pressmeddelande.

    – Längre så kallade debiteringsintervall är ett effektivt sätt att ta betalt utan att konsumenterna tydligt märker det. Vid många korta samtal påverkar detta totalkostnaden rejält, säger Stefan Williamson, chef för marknadsanalyser på PTS.

    Debiteringsintervall och öppningsavgifter tillhör de uppgifter operatörerna är skyldiga att specificera på sina räkningar, enligt PTS regler. Men har du kontantkort får du ingen räkning.

    Ett bra sätt att jämföra priserna hos olika operatörer är att använda PTS prisjämförelsetjänst Telepriskollen.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 14:38

  • En Kommentar

    • Per skriver:

      Tele2 är fantastiska. Dom ändrar debiteringsintervallet till 1 minut och motiverar detta med att det är kundernas önskemål!!! Så här skriver dom:
      Våra kunder har efterlyst en enklare och tydligare prissättning för våra kontantkort och mobilabonnemang. Vi tillmötesgår nu detta.
      Det nya debiteringsintervallet, där samtalen debiteras per påbörjad minut, gäller samtliga kontantkort och för abonnemanget Snackis.

      Ja, från Tele2 kan man vänta sig vilka lögner som helst.
      Tänk om jag går in på Konsum för att köpa ett äpple. Det står att priset är 19.90 kr/kg. Jag tar ett äpple och gåt till kassan. Det blir 19.90 säger kassörskan. Va???? säger jag. Äpplet väger ju bara 2 hg. Det borde bli 4 kr. Nej, vi tar betalt per påbörjat kg. Våra kunder vill ha det så.

      Jag har letat i en dryg halvtimme i Tele2s prislistor men jag har inte lyckats hitta någon upplysning om att man får betala per påbörjad minut. Det är ingenting som kunderna ska upplysas om.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.