Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Trafikverket varnar för tågstopp
 • Regeringen minskar anslagen till underhåll av landets järnvägar. Trafikverket, som i och för sig talar i egen sak, befarar att det kommer att medföra större risk för störningar i tågtrafiken, läser jag i en TT-artikel.

  Under 2011 får verket 700 miljoner kronor mindre än vad verket bett om. Myndighetens styrelse varnade i ett brev i juni regeringen för följderna.

  ”Trafikverket ser allvarligt på de för låga anslagsnivåerna för drift och underhåll av järnväg”, skrev generaldirektören Gunnar Malm bland annat.

  – Problem med att vi inte klarar underhåll gör att vi får problem ute med växlar som krånglar och så vidare. Klarar man inte av att underhålla är det risk att det går sönder, krånglar och blir stopp i trafiken, säger ställföreträdande generaldirektör Lena Erixon till TT.

  Jag förstår fortfarande inte hur regeringen resonerar när det gäller järnvägen. Ska vi satsa ett miljövänligt resande eller inte?

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:41

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.