Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Olika åsikter om mat från klonade djur
  • KalvarUsa:s livsmedelsmyndighet FDA har nyligen officiellt beslutat att mat från klonade djur är säker ur hälsosynpunkt. Även EU:s myndighet för livsmedelssäkerhet, EFSA, har gjort samma bedömning, skriver Livsmedelsverket i ett pressmeddelande.

    Jag har tidigare bloggat om saken. Det vore mycket förvånande om kött och andra produkter från klonade djur skulle vara farliga för hälsan. Det klonade djuret är i praktiken inget annat än en enäggstvilling till det djur det fått sina arvsanlag från. Frågan är betydligt enklare än för genmodifierade organismer, GMO. Genuppsättningen förändras inte vid kloning.

    Däremot finns det andra, etiska, synpunkter på frågan. Ska vi minska den naturliga variationen? Ska vi försöka behålla de egenskaper vi anser bra idag, hur är det i morgon? Det finns en mängd goda frågeställningar, det är där diskussionen ska föras.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:18

  • 2 Kommentarer

    • Luft till salu skriver:

      Att USA nu säger ja är en stor sgéger för dem som avskyr det normala. Nu blir det fritt fram att manipulera och det öppnar garanterat för att på sikt genomföra andra manipulationer. Jag tror att den här utvecklingen på sikt kan ställa till det ordentligt i naturen. Vad händer när djur som klonats fram börjar komma ut i naturen?

    • Carl skriver:

      Luft till salu: Svaret på din sista fråga är: Antagligen samma sak som om det djur det klonats från kom ut i naturen. /Carl

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.