Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Kan man ta bort blasten i affären?
  • morötter Häromdagen stod jag och tittade på blomkål i affären. Den såldes till kilopris men hade väldigt mycket blast i förhållande till ett ganska litet huvud. Den såg i och för sig fräsch ut men jag avstod med tanke på blastmängden, handlaren brukar inte gilla att man står och river blast innan man betalar.

    Av en ren händelse tar GD:s lilla konsumentredaktion upp frågan – Får man ta bort blasten i affären? Tidningen tar upp frågan med två handlare, men något definitivt svar får vi egentligen inte. Handlarnas svar kan sammanfattas så här: Säljs grönsaken till styckpris är det OK, men inte om priset sätts per kilo.

    Jag har inte heller något absolut svar som grundar sig på lagar och förordningar. Jag brukar göra som handlarna svarat i artikeln, för att undvika en eventuell diskussion med personalen. Är du tveksam – fråga! Men å andra sidan kan även blasten användas på många grönsaker. Exempelvis är både rödbets- och morotsblast användbar som sallad. Förutsatt att den är fräsch och fin, förstås.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 19:36

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.