Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Okej med svinpris för taxi
 • Resor, Transporter 14.09.2010

  taxifil Det gäller att hålla koll på taxipriserna, konstaterar jag efter att ha läst en artikel i DN. Bara taxin har en prislista uppsatt, kan man tydligen ta ut vilka priser som helst. En 52-årig taxiförare i Malmö som tog väsentligt mer betalt än andra taxibolag slipper en varning för bristande prisinformation.

  I Sverige råder det fri prissättning för taxibolagen sedan avregleringen 1990. Taxan ska stå tydligt på taxibilen, och ska kunna läsas både inifrån och utifrån.

  Det gäller alltså att jämföra priser innan man sätter sig i bilen. Men hur ska man kunna göra det? Jag ser stora hinder i vissa situationer. Det kanske borde finnas en regel om att ett medelpris på orten ska redovisas i prislistorna.

  Taxi är ett exempel på att avreglering inte fungerar. Risken för att råka ut för skojare har blivit stor. De finns främst bland så kallade friåkare, när jag själv måste åka taxi väljer jag ett känt och seröst bolag.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:16

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.