Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fler väljer rörligt elpris
  • Efter den senaste vinterns elprischock var det många som tecknade avtal med fast elpriser. Men nu väljer fler och fler rörligt elpris, läser jag i en artikel från SvD.

    En anledning tros vara att de rörliga elpriserna har fortsatt att sjunka. Det rörliga elpriset var i juni var 17,5-17,7 öre lägre per kilowattimme än i mars. Även övriga avtalsformer hade i allmänhet lägre priser i juni jämfört med mars men förändringarna var små jämfört med nedgången för rörligt pris. Kunder som har tillsvidarepris fortsätter att sjunka, skriver SvD.

    Själv har jag rörligt elpris. Sett över en längre period har det alltid lönat sig. Visserligen får jag vara beredd på pristoppar, men eftersom min elförbrukning är mycket låg klarar jag det.

    Men med en dåres envishet upprepar jag: Det dummaste du kan göra är att ha så kallat tillsvidarepris, det pris du får om du avstår från att välja. Då får du alltid betala för mycket.

    Uppdatering: Att binda elavtalet är oftast ett dyrare alternativ, skriver TT i en artikel.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 9:12

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.