Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Historien om Icas ökade köttförsäljning
  • För några veckor sedan kom en nyhet som jag bedömde som helt osannolik. Jag lade nyheten åt sidan för att senare kolla upp den. Vad som fått mig att haja till var nyheten att Icas köttförsäljning hade gått upp efter skandalerna.

    Men den stämde inte, konstaterar SR-programmet Medierna. Det var branschtidningen Fri köpenskap som skrev första artikeln, baserad på uppgifter från ICA Sveriges chef för sortiment och inköp Ola Andersson.

    Han säger nu till Medierna att han hela tiden talat om försäljningen från ICA centralt till butik, aldrig om ICA-butikernas försäljning till kund. Och då blir slutsatserna helt andra – en av åtgärderna många ICA-butiker vidtog efter Uppdrag Gransknings avslöjanden var att sluta packa eget kött och istället köpa färdigpackat av ICA centralt. Ola Andersson konstaterar att det nog åtminstone delvis förklarar ökningen av försäljningen till ICA-butikerna.

    Jag reagerade alltså, och fler borde ha gjort det. Det kallas källkritik. Men historien har en annan, tristare, baksida. Om skandalerna innebär att vi i stället får färdigförpackat kött från stora fabriker, är det en utveckling som åtminstone inte jag vill ha.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 18:17

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.