Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Resebyråer tar ut kortavgift trots förbud
  • Fem av tio resebyråer som granskades av GP tog ut en avgift vid kortbetalning, trots att det är förbjudet enligt den nya betaltjänstlagen.

    Avgifterna varierade mellan 69 och 79 kronor och kallades ibland för administrativ avgift eller säkerhetsavgift. Motiveringen kan vara ganska krystad.

    – Bankernas skydd täcker inte hela transaktionskedjan. Som handlare har vi därför sett oss tvingade att investera i ytterligare skydd för att säkerställa att inga inblandade blir bedragna, säger Mats Kalles, försäljningschef på Travelpartner, som tar ut en ”säkerhetsavgift” på 79 kronor, till GP.

    – Det är oklart vad det är för tjänst kunden köper. Det räcker inte med att döpa om en avgift som beror på att kunden betalar med ett kontokort till något annat för att komma runt lagen om betaltjänster, säger Johan Terfelt, jurist på Finansinspektionen, till tidningen.

    Lagen är helt ny, och många frågetecken finns ännu att räta ut. Det inbjuder till fixande och trixande hos företagen. Men jag är helt övertygad om att dessa företag kommer att få en knäpp på näsan. Det ska till mycket speciella omständigheter för att ett företag ska kunna ta ut avgifter.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 9:26

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.