Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Kyld färdigmat säljer allt mer
  • Försäljningen av kylda maträtter har ökat explosionsartat. Efter fryst färdigmat ser kylda rätter ut att bli en ny inkomstbringande nisch för livsmedelsbranschen, rapporterar Ekot. Försäljningen av kyld färdigmat ökar kraftigt och för första gången på flera decennier har efterfrågan på frysta maträtter stagnerat.

    Coop Sverige är den kedja som har störst sortiment färdig mat i sina butiker rapporterar och en kraftigt ökad efterfrågan.

    – Under det senaste året har det ökat någonstans mellan 30 och 40 procent, säger Coop:s informationschef Magnus Frisk.

    Det är inte bara ensamhushållen som konsumerar allt mer färdiglagad mat. Kylda färdigrätter har också blivit en räddningsplanka för de som inte får tiden att räcka till.

    Men det är framförallt lunchätandet som förändrats. Sallad och mackor med matiga pålägg äts i hast eller vid skrivbordet.

    – Man kan också gå ut och äta färdigmaten i en närbutik eller i en butik, det är nya mönster, säger Arne Gabrielsson omvärldsanalytiker på Livsmedelsföretagen till Ekot.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 9:04

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.