Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Vi behöver inte färre banker
  • Redan i dag domineras marknaden av de så kallade storbankerna – SEB, Handelsbanken, Nordea, Swedbank och Danske bank. De har i det närmaste oligopol och sätter de villkor som påverkar oss kunder.

    Därför blir jag orolig när jag läser om fusionsplaner mellan Swedbank och SEB, som DI berättar om och som TT refererar i de flesta tidningar.

    Om fusionen går igenom kommer två stora bli en ännu större och det behöver vi definitivt inte. En sådan jätte kommer att dominera marknaden fullständigt och därigenom kunna sätta sina egna villkor. Dessutom kommer vi att få se ännu färre kontor.

    Frågan är vad konkurrensmyndigheterna i Sverige och i EU säger om saken. Vi kan bara hoppas att de stoppar samgåendet om de skulle gå så långt. Vi behöver inte färre stora banker, vi behöver fler!

    Uppdatering: Uppgifterna dementeras i en artikel signerad SvD-TT.
    – Uppgifterna är helt felaktiga. Det finns inga som helst fusionsdiskussioner. Det är obegripligt för mig var tidningen har fått de här uppgifterna från, säger Swedbanks informationsdirektör Thomas Backteman till TT.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:20

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.