Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Riksdagsmäns extrajobb föreslås stoppas
 • Politik 25.10.2010

  Det vore väl inte tokigt med en rejäl grundinkomst, samtidigt som man skulle kunna ägna sig åt andra jobb. För mig, som lever i frilansbranschen, vore det idealiskt. Det är inte utan att man känner sig smått avundsjuk, när jag läser om till exempel Thomas Bodström, som förutom sitt jobb som riksdagsman kan vara författare, styrelseledamot och ägna sig åt sin juridikfirma. Visserligen fick han välja att lämna riksdagen, för att bosätta sig utomlands av familjeskäl.
  Andra exempel är KD-ledamoten Peter Althin, som också arbetar som advokat.

  Me nu läser jag, i en TT-artikel, att Riksdagens andre vice talman Ulf Holm (MP) ifrågasätter om det ska vara tillåtet att vara riksdagsledamot och samtidigt arbeta med något annat.

  ”Har man ett så starkt behov av att göra annat än att vara riksdagsledamot så bör man ju också ställa sig frågan om man inte bör avsäga sig riksdagsuppdraget”, skriver han i en motion.

  Det är inte utan att jag funderar i samma riktning. Om man har ett mycket välbetalt jobb som riksdagsman borde man nog ägna hela sin kraft på det jobbet.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 18:18

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.