Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Test – Mikrovågsugnar värmer ojämnt
 • Test & analys, Vitvaror 18.11.2010

  När jagen gång o tiden läste på teknis tipsade föreläsaren om att det var stor skillnad i kvalitet op de mikrovågshuvuden som genererar mikrovågor i en mikrovågsugn. Hade ugnen en roterande tallrik var mikrovågshuvudet så dåligt att fältet i ugnen blev ojämnt. Det fick man kompensera genom att rotera det som skulle värmas upp, berättade han.

  Den föreläsningen kommer i mina tankar när jag läser Testfaktas test av mikrovågsugnar, som publiceras ibland andra GP, DN och GD. Det är just jämnheten i uppvärmning som i första hand skiljer ugnarna åt. Samsung var tillsammans med Menuett sämst på att värma jämnt, OBH Nordica bäst.

  Användarvänligheten skiljer också mycket. Plottriga displayer, svårt att ställa in tiden och att se genom glaset i luckan. Enligt testlaboratoriet finns det även en hel del tveksamma funktioner och designbrister på de testade mikrovågsugnarna, skriver Testfakta.

  Total testvinnare blev Whirlpool, som presterade bra i samtliga moment.

  Som konsument kan det vara svårt att i förväg testa hur jämn uppvärmningen är. Man får i stället lita till tester, som det här. Däremot kan man testa hur lätt det är att använda, och ställa in, olika funktioner. För mig, som är matlagningsintresserad, är mikron ett ovärderligt hjälpmedel. Inte bara för att värma, jag kokar till exempel de flesta grönsaker på ett skonsamt sätt i mikron.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 7:10

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.